اللهم صل وبارك على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه وسلم تسليما كثيرا
إزيكم يا قمرات
وحشتوني يا حبايب قلبي
من فترة مانزلتش مواضيع
وحبيت أعمل الموضوع ده عشان حاجة وحده بس / ومتزهقوش من قصة حياتي
أنا عملت كيكة البطيخ في سنة 2011 وإستخدمت فيها التشوكليت شيبس
♥❥❀ تعالـيييييييي شـوفي كيكـة البطيــخ الأحمـر وإنتـي اللـي هتعملـي لبـها ❀❥♥
وكان من عمل إيدي ووالله العظيم كان من بنات أفكاري وعمري ماسمعت ولا شفت حد عمله أو حتى فكر فيه
واعتمدت الطريقة وقلت أقولها لأخواتي يستفيدوا من الفكرة عشان هو غالي في السوق جدا ومش ديما بنلاقيه كمان
♥❥❀ تعالـيييييييي شـوفي كيكـة البطيــخ الأحمـر وإنتـي اللـي هتعملـي لبـها ❀❥♥
وكان من عمل إيدي ووالله العظيم كان من بنات أفكاري وعمري ماسمعت ولا شفت حد عمله أو حتى فكر فيه
واعتمدت الطريقة وقلت أقولها لأخواتي يستفيدوا من الفكرة عشان هو غالي في السوق جدا ومش ديما بنلاقيه كمان
وبعد موضوعي بفترة قليلة وحدة من الأخوات هناعملت بيه موضوع في المنتدى وكسر الدنيا ولكن صاحبة الموضوع لم تذكر إسمي خاااالص مع إنه نفس الطريقة والخطوات والكلام بالضبط وكمان كان أبيض وبني بس
المهم ماعلينا من الأخت اللي معانا بارك الله فيها ولها هيا خذت الفكرة من موضوعي وعملت بيها موضوع وإتنسب ليها وخلاص
لكن من كام يوم لقيت بالصدفة موضوع منقول من النت في قسم الحلويات الشرقية
وده كان عنوان الموضوع
وده كان عنوان الموضوع
فدخلت أشوفه ولما عملت بحث ع النت عنه لقيته في مدونة إسمها مطبخ نوني عاملة موضوع بيه بتاريخ 7/3/2012
فأستغربت والله ولقيت موضوعها الوحيد ع النت ونقلوه لموقعين ثانيين فقلت لأاااااا لازم أوثق موضوعي واختراعي ده حتى لو كان حاجة بسيطة هههههههه فحبيت أعمل لكم بالألوان كمان مش أبيض في أسود بس
وطبعا والله يابنات بشوف وصفات كثيرة ليا هنا وع النت يا نفسها بالضبط يا متحورة شوية بس بدون أن يتذكر إسمي
ولو إني والله مش طالبة حاجة غير الدعوة الحلوة منكم بس الواحد يزعل لما يشوف جهده يتنسب لغيره
وبثثثثثثثث هههههههه دي قصة حياتي يارب متكونوش زهقتوا مني
وحنعمل النهاردة
شكولاتة تقديم وتشوكليت تشيبس وفارميسال
مفيش مقادير معينة
أنا إستعملت قالبين شيكولاته سويفاكس
واحد أبيض وواحد بني وألوان سائلة
نبتدي بإسم الله بشيكولا التقديم
ودي القوالب اللي إستعملتها
حنسيح الشيكولاتة الأبيض والبني على حمام مائي وعلى نار هادئة
مع التحريك لحد ماتذوب وتنعم تماما ونضيف قطرات من الزيت لغرض اللمعة
ونلون كميات قليلة من الشيكولا البيضا كل جزء بقطرة من لون (أنا لونت بالأحمر والأخضر)
مع التحريك لحد ماتذوب وتنعم تماما ونضيف قطرات من الزيت لغرض اللمعة
ونلون كميات قليلة من الشيكولا البيضا كل جزء بقطرة من لون (أنا لونت بالأحمر والأخضر)
وندهن قوالب الشيكولاته لو نحب ندهن طبقة رقيقة بلون ولما تنشف ندهن بلون ثاني أبيض أو بني وتوضع في الفريز لخمس دقائق تقريبا لحد ماتجمد
هنا بعد ماجمدت
والحشوات لشيكولاتة التقديم حسب الرغبة
أنا إستعملت الحشوات التالية :
*** ملعقة كبيرة نوتيلا + ملعقة بندق محمص مكسر
*** ملعقة نوتيلا + مكسرات متنوعة مخلوطة مع شوية سكر بني (أو سكر+ عسل أسود)
*** بندق لوحده
*** شوية حليب مركز محلى مضاف له مبروش جوز هند ويقلب لحد ما يبقى متماسك تقريبا
*** كان عندي شوية توفي حشيت بيه مع أنصاف حبات جوز
ودي صورة الحشوات
ونوزع فيها الحشوات ثم نضع طبقة أخرى من الشيكولا السايحة حسب لون الأساس (اللي تحت) بيضا أو بني بحيث تغطي الحشوات تماما
وتوضع في الفريز ثانية لمدة 10 دقائق تقريبا للتماسك جدا ثم تقلب ويضغط برفق على ظهر القوالب لإخراجها وطبعا تخرج بكل سهولة
وتحفظ في علبة وتقدم عند الحاجة
ودي أشكالها بعد ماجمدت
ودي أشكالها بعد ماجمدت
وهذه بعض الصور لها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق