اللهم صل وبارك على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه وسلم تسليما كثيرا
السلام عليكم ياقمرات
وصفتي اليوم حبايبي هي القرص الطرية
بعملها بعجينة الشوريك العراقي وتكون طرية جدااااا وأحيانا بعمل كمية كبيرة وأرصها في صينية وأفرزها ولما أعوز أطلع كمية حسب الحاجة أحطها برة شوية وبعدين أسخنها في الفرن وتطلع كأنها لسة معمولة
وبالمناسبة عايزة منكم دعوة حلوة بالتوفيق لأولادي ومثلها وأكثر لكن يااااارب
إبني حبيبي سودق خذ شهادة شكر من مايكروسوفت على مساهمته في إطلاق ويندوز 8 في مصر ...كان ومجموعة معاه بيشتغلوا على البرنامج لمدة 4 شهور والحمد لله والشكر له تم اللي عملوه بنجاح
ودي الشهادة حبيت تشاركوني فرحتي ياأخواتي العزيزات
المقادير :
5 كوب دقيق
كوب حليب
¼ كوب ماء
3 ملعقة زيت
2 ملعقة زبدة
2 ملعقة قشطة
2 ملعقة زبادي
2 ملعقة سكر
2 ملعقة سمسم محمص
ملعقة صغيرة ملح
قطعة خميرة طرية بحجم حبة عين الجمل أو أقل
للوجه :
4 ملعقة سمسم + 2 ملعقة سكر + ½ ملعقة زيت (وهتلصق عشان العجينة طرية)
التحضير :
*** تذوب الخميرة مع ملعقة سكر في الماء الدافئ وتغطى وتترك جانبا لتنتفخ وتتضاعف
*** ينعم الزبادي ويخلط مع المكونات السائلة (الزيت والزبدة والقشطة والحليب) وتدفأ قليلا على النار
*** تخلط المكونات الجافة (الدقيق والملح وملعقة سكر والسمسم)
+ خليط المكونات السائلة
وتعجن + الخميرة وتعجن حتى نحصل على عجينة طرية ملساء تلتصق باليد
تغطى وتترك في مكان دافئ لتخمر وتتضاعف (أنا أدفي الفرن ديما وأطفيه وأحط العجين ليتختمر ويتضاعف)
*** تؤخذ قطع من العجين وتحشى بخليط القرفة والسكر وتغلق جيدا وتكور وتمسك من مكان الغلق ويضغط وجهها في خليط السمسم والسكر
وترص في صينية الفرن و تترك ترتاح ½ ساعة كمان في فرن دافي
وتخبز بدرجة 180 20 - 25 دقيقة
يارب تعجبكم ياقمرات
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق